Redukční
Ač byste nevěřili i tento recept je redukční.
Halušky jsou připravené z brambor a celozrnné mouky pšeničné – polohrubé.
Uvedu zde postupy a gramáže pro 4 osoby a postup přípravy.
Velikost vaší porce halušek je stejná jako když použijte gramáž brambor.
Vytvořte těsto, které nechte v chladu hodinku odpočinout.
Poté přiveďte osolenou vodu k varu a přes sítko na halušky nastrouhejte do vody.
Až halušky vyplavou, sceďte.
Na oleji orestujte cibulku s 1/2 uzenou kotletkou, kterou nakrájejte na kostičky – přidejte zelí.
Duste asi 15 minut.
Nakonec si orestujte 2 plátky kotletky na tenko spolu s jednou cibulkou.
Na talíř servírujte – prvně halušky, na ně zelí a plátky kotletky s restovanou cibulkou nahoru.
Dobrou chuť!