Detail receptu

Celozrnné tortily

snadné



před 5 lety

Recept:
Ingredience
na 6 tortill:

  • 250g mouky celozrnné špaldové hladké
  • 1/2 kávové lžíce soli
  • 90 ml rýžového oleje
  • 100 ml teplé vody
  • 1 lžička prášku do pečiva bzf

Domácí pšeničná tortilla
Postup
1. V míse smíchejte 2/3 mouky se solí, práškem do pečiva, vodou a olejem. Vytvořte tak řídké hladké těstíčko se kterým se bude lépe pracovat. Pomocí hnětače toto těsto míchejte alespoň 10 minut, dokud nebude krásně hladké, pružné a pěkně se táhnout. Nyní můžete přidat postupně zbylou mouku a pokračovat v míchání nebo si těsto dát na pomoučený vál ještě chvíli hníst. Je možné, že ani nevyužijete všechnu mouku. Hotové těsto by nemělo být příliš tuhé, ale musí být krásně hladké a pružné.
Rozdělte jej na 6 stejných dílů a každý rozválejte na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku.

2. Na sporáku si rozehřejte pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata. Pokud máte tál na gril, je také velmi vhodný. To že placku máte otočit, poznáte, že se těsto začne nafukovat a tvořit velké bubliny, 20 sekund z každé strany. Neopékejte je příliš dlouho, byly by pak tvrdé a nedaly by se do nich balit různé náplně.

3. Pokud nespotřebujete všechno těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte krátce na grilu či pánvi.

Dobrou chuť!


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273