Detail receptu

Chilli con carne

Milujeme celá rodina



před 5 lety

Chilli con carne

CO BUDETE POTŘEBOVAT

6/8 porcí.

  • 20 g máslo ghí
  • 5 ks střední cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžička mletého chilli, pálivé papriky a mletého kmínu 
  • 500 g mletého hovězího masa 
  • 500 g rajčatové pyré
  • ½ lžičky sušené majoránky
  • 1 lžíce Tabasca
  • sůl 
  • pepř 
  • 400g fazole Becoky

JAK NA TO?

Olej rozpalte v hrnci, vsypte nasekanou cibuli, po chvilce nastrouhanou mrkev a po pěti minutách opékání přidejte česnek, veškeré koření a opékejte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 500 ml rajčatovým pyré a asi cca. 300 ml vody, majoránku přidejte až nakonec, vše dobře osolte a opeřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole.

Fazole jsem namočila přes noc a dopoledne ješte vařila 90 minut.

Podávejte s celozrnných chlebem. Přílohu nemusíte zařazovat vůbec, jak je libo.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273