Tofu výpečky (masojedlíci zvolí maso) s dušeným zelím a špaldový celozrnný knedlík z hrníčku.
Recept na hrnkový knedlík?
Velmi rychlé a dobré. I váš rodinný oběd si můžete pro sebe vylepšit a nebudete trhat partu.
Recept:
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Připravíme si hrnky o objemu 250 ml.
Do mísy prosijeme mouku, sůl a prášek do pečiva.
Mléko necháme ohřát na pokojovou teplotu a přidáme do mísy. Z vajíček oddělíme bílek a žloutek. Žloutky přidáme do těsta a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Toust nakrájíme na kostičky a spolu s pažitkou přidáme do mísy. Zpracujeme těsto. Bílkový sníh opatrně zamícháme do těsta. Hrnky vymažeme olejem a plníme je asi do 3/4 těstem. Toto množství těsta by mělo vyjít na 3-4 hrnky. Do hrnce dáme vařit vodu tak, aby sahala asi do poloviny výšky hrnečků. Na dno dáme utěrku a na něj naskládáme hrnečky. Knedlíky vaříme ve vodní lázni 33 minut nebo v páře 20 minut, poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.