Milujeme celá rodina
Hummus s mangem a olivovým olejem.
Zde recept na hummus.
Suroviny:
Postup
Cizrnu namočte na 12 hodin do dostatečného množství studené vody (aspoň 5 cm přesahujícím hladinou nad cizrnu) se špetkou jedlé sody.
Druhý den cizrnu slijte, vodu nahraďte novou vodou, přiveďte k varu, seberte počáteční pěnu a dál zvolna vařte zakryté nejméně 2 hodiny, ale lépe 6-8 hodin doměkka.Odstavte, vodu z vaření osolte 1/2 lžičkou soli, promíchejte a nechte v ní cizrnu do druhého dne vychladnout.Vychladlou vařenou cizrnu slijte přes cedník, nálev zachyťte do misky a prozatím uschovejte.Okapanou cizrnu nasypte do kuchyňského robota nebo do mixéru, přidejte olej a prolisovaný česnek, čerstvě nadrcený římský kmín a další suroviny včetně manga, poté rozmixujte nahrubo.
Za současného pozvolného chodu robota přilijte postupně tenkým pramínkem 200 ml zachyceného nálevu z vaření a nechte dál přístroj běžet, až vznikne světlý, hladký, téměř nadýchaný hummus, tedy asi 2 další minuty.
Ochutnejte, jemně dokyselte citronovou šťávou, případně ještě osolte.
Pokud použijete konzerovanou cizrnu - pomazánka je za 5 min.
Dobrou chuť!