Detail receptu

Jáhlová buchta s mrkví a čokoládou.



před 4 lety

Jáhlová buchta s mrkví a čokoládou.

  • 100 g jahelné mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 50 g kokos strouhaný
  • 400 g mrkev
  • 10 g prášek do pečiva bzf.
  • 2 vejce
  • 250 g jablečné pyré
  • 1/2 kávová lžička vanilky
  • Kůra z celého bio pomeranče
  • 80 g xylitol
  • 50 g hořká čokoláda

Kokosový tuk na vymazání formy a kokos na vysypání.

Suché směsi společně promíchejte. Všechny mouky, cukr, kokos a prášek do pečiva. 250 g jablek nakrájejte na měsíčky a uvařte ve vodě. Stačí 10 minut. Poté slijte vodu a rozmixujte. Vyrobili jste si právě jablečné pyré. Přidejte jej k sypké směsi společně s vejci a mrkví, kterou nastrouhejte najemno. Přidejte ještě kůru z pomeranče a vanilku. Vznikne vám vláčné těsto do kterého ještě nalámejte kousky čokolády. Vložte do formy a pečte na 180 stupňů 50 minut.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273