Míša dort
Ingredience - korpus:
Postup:
Tvaroh s mlékem a cukrem vyšlehejte do krémové konzistence. Mezitím si připravte želé dle návodu a zapracujte do krému. (Můžete přidat i citronovou kůru či vanilkové aroma.)
Čokoládová poleva
100 g čokolády (90 % kakaa),
2 lžíce kokosového cukru,
100 ml šlehačky 33%
– vše rozpusťte ve vodní lázni.
Postup: Rozmixované vločky smíchejte s kakaem. Do suché směsi přidejte prášek do pečiva. Vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem do tuhé pěny. Šlehejte 15-20 minut. Do tuké pěny pomalu po lžičkách zašlehejte prosátou mouku z vloček a přidejte olej. Použila jsem jen vařechu, ne šlehač. Těsto upečte v máslem vymazané a kokosem vysypané dortové formě (35 minut při teplotě 180 °C).Na vychladlý korpus rozetřete tvarohový krém, polijte jej čokoládovou polevou, ozdobte libovolným ovocem a nechte vychladit. Krájejte teplým nožem.