Detail receptu
Segedínský guláš
Segedínský guláš, špaldový celozrnný knedlík
Redukční!
Na 8 porcí.
- 1 kg vepřová libová kýta
- 1,5 kg zelí kysaného ( máme vlastní :-) ....hm..)
- 5 ks malé cibule
- 1 ks Paprika sladká
- 1 ks Gulášové koření
- Sůl
- Pepř
- Bobkový list
- Nové koření
- Pepř celý
- 50 g mouka celozrnná na zahuštění
- 20 g.Olej
Knedlík.
- 400 g celozrnné mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 0,2 l mléka.
Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany.
Hotovo, krájejte nití.
Porce knedliku v redukci:
- Muži 140 g
- Ženy 110 g
- Racionální:
- Muži 180 g
- Ženy 160 g.
Dobrou chuť!
Vegetariáni můžou použít tofu.
Sdílet recept