Detail receptu
Segedínský guláš se špaldovým knedlíkem
Segedínský gulášek, špaldový celozrnný knedlík.
Redukční!
Na 8 porcí.
Recept
- 1 kg vepřová libová kýta
- 1,5 kg kysané zelí (nejlépe domácí)
- 5 ks malá cibule
- 1 ks paprika sladká
- 1 ks gulášové koření
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- 50 g celozrnná mouka na zahuštění
- 20 g olej
Knedlík
- 400 g celozrnné mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 0,2 l mléka
Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany.
Hotovo, krájejte nití.
Porce knedliku v redukci:
Muži 140 g
Ženy 110 g
Racionální:
Muži 180 g
Ženy 160 g.
Dobrou chuť!
Vegetariáni můžou použít tofu.
Sdílet recept